Ter bezlerinin normalden fazla çalışmasına bağlı olarak deri yüzeyine salgılanan terin artması durumuna hiperhidroz denmektedir. Özellikle el, ayak ve koltuk altlarında belirgin şekilde ortaya çıkan ve kişinin hayat kalitesini olumsuz yönde etkileyen hiperhidroz beraberinde kötü kokuya da sebep olabilir. Hiperhidrozun nedenleri arasında tiroid bezinin fazla çalışması, şeker hastalığı obezite, stres, bazı ilaçlar, menopoz, hipoglisemi yer alır.
Hiperhidrozis tedavisinde öncelikle altta yatan bir hastalık olup olmadığı araştırılır. Eğer neden saptanırsa tedavi bu nedene yöneliktir, neden saptanamamışsa doğuştan kaynaklandığı düşünülerek terlemeyi azaltmaya yönelik tedaviler kullanılır.
Hiperhidroz tedavisinde Botulinum toksini kullanımı ile başarılı sonuçlar sağlamaktadır. Hiperhidroz tedavisinde toksinin etki mekanizması; ter bezlerine gelen sinirlerin faaliyetlerini azaltarak ter bezlerinin aşırı uyarılmasını azaltmaktır. Bu amaçla toksin enjeksiyonu cilt altına uygulanmaktadır. Uygulamalar 4-8 ay aralarla yapılabilmektedir. Ortalama 15 – 20 dakikada kolayca uygulanır. Etkisi ortalama 6 ay kadar devam eder. Aşırı terlemeye ikincil ortaya çıkan kötü koku veya kıyafetlerde oluşan hoş olmayan görüntünün önüne geçilmiş olur. Zamanında yapılan tekrarlar tedavinin etkinliğini arttırır.